BJÖRKAHOLMS BAKARSTUGAburger

BRÖDET – Mitt sortiment

Allt mitt bröd är kravmärkt, bakat med vitaliserat vatten för dess naturliga hållbarhet och nästan helt fritt från jäst.

ljustsurdegs
LJUST SURDEGSBRÖD
Utmärkt som frukostbröd.
90% vetemjöl, 10 % dinkel, 600 g, på vetesurdeg med lite tillsatt jäst.

SVEDJERÅGSBRÖD
SVEDJERÅGSBRÖD
Ett saftigt bröd som kan ätas utan pålägg.
100 % fullkornsmjöl av råg, på rågsurdeg, 700 g

dinkelbrod
DINKELBRÖD
Ett gott allroundbröd.
100% dinkel, 30 % groddat dinkel.

TREKORNS
VÄRMLÄNDSKT TREKORNSBRÖD
Fiberrikt med krossat linfrö.
60 % vetemjöl, 25 % rågmjöl, 15 % skrädmjöl. 600g.

dinkelknacke
SKRÄDMJÖLSKNÄCKE
Bakat med skrädmjölssurdeg, honung och rapsolja.
70% egentillverkat skrädmjöl, 28%vatten, 2% salt.

skradmjolsknacke
DINKELKNÄCKE
Ett knaprigt och nyttigt knäcke.
100% dinkel, 30 % groddat dinkel.

"Redan som elvaåring sa min pappa till mig att kakan jag hade bakat smakade bättre än vad mammas någonsin gjorde."

FÖRSÄLJNINGSSTÄLLEN – Här hittar du mina bröd

ICA Toria, Torsby, leverans måndag, onsdag och fredag kl 14
ICA BBB, Sunne, leverans måndag, onsdag och fredag kl 14:30
ICA Indianen, Ekshärad, leverans måndag kl 13:30
Lanthandel Västra Ämtervik, leverans måndag och fredag kl 15
Prästbols Handel, Östra Ämtervik, leverans olika dagar kl 15

Förutom dessa butiker hittar du mig ibland på marknader som exempelvis smakapavarmland.se

Saknar du mitt bröd närmare dig?

Skicka iväg ett kort mail (under kontakt) om du tror att mitt bröd skulle kunna säljas i din butik!

Direkt från ugnen. Färskt surdegsbröd bakas på måndagar, onsdagar och fredagar och är klart till försäljning i bakarstugan vid 11-tiden

Vi erbjuder också tyskt inspirerade kakor och pajer och produkter på skrädmjöl som knäcke och småkakor. Kaffet är Fairtrade, allt bröd samt de flesta övriga produkter är lokalproducerade och KRAV-certifierade.

Bakarstugans sommarservering är öppen under sommarhalvåret.
onsdagar – söndagar kl 12 – 17.

BRÖDBILEN – När Björkaholms Bakarstuga kommer till dig

Varje tisdag  och torsdag kör vi ut bröd med min brödbil mellan Lysvik till Karlstad.

Sunne kl: 8 – 9
Kil kl: 10 – 11
Karlstad kl: 12 – 14

Kom gärna förbi för ett smakprov.

brodbil

"Mitt bröd avnjuter jag helst med endast smör på, för smaken sitter i brödet"

BAKKURSER – Baka ditt eget bröd i bakarstugan

En intresseanmälan eller om du har frågor, kan du göra genom att skicka ett meddelande direkt (under kontakt) eller maila på info@bjorkaholmsbakarstuga.com

VÄLKOMMEN

Innehåll

Baka surdegsbröd med rågsurdeg och vetesurdeg.
Vi börjar lördag kl 10:00 och slutar söndag kl 15:00.
Mat lagar vi tillsammans.
Kurslokal: Björkaholms Bakarstuga och Galleri Barkhuset för teoripass.
Kursavgift: 800 kr/person inkl material ex mat.

Övernattning kan ordnas i vandrarhemmet Berga Gård, ring Vanja 0565-80091.

"Jag visste inte att jag hade kommit till ett land där ingen var van vid att baka bröd på rent fullkorn. Men jag brydde mig inte om det, utan jag fortsatte baka det kraftiga brödet som jag alltid gjort"

OM BAKARSTUGAN – Hur det kom sig

Sökandet efter nytt arbete ledde mig till Ransbysätter, en liten by i skogen som tillhör Sunne kommun. Där träffade jag Lennart Svahn och Sven Emilsson från Ransbysätters bygdeförening första gången. Mina kunskaper som demeterbagare i Tyskland passade bra ihop med bygdeföreningens ambitioner när de byggde bagarstugan, med felstavad skylt, i den gröna dalen.

Björkaholms Bakarstuga är vackert belägen bredvid Björkaholms Qvarn, där man producerar stenmalet fullkornsmjöl. Kvarnplatsen grundades redan 1709 och drivs idag av Lennart Svahn (naturkraft.se). Bakarstugan är utrustad med en eldriven stenbakugn med strömmen producerad i ett eget vattenkraftverk som ligger nedanför kvarnen.

Björkaholm – ett ekologiskt framtidsprojekt. Förädling av gamla spannmålsarter sker med enkla redskap och gedigen kunskap om surdeg och det hantverk som brödtillverkning innebär. Allt mjöl härstammar från ekologisk odling.

Jag driver Björkaholms Bakarstuga som enskild firma sedan 1 april 2006.

namnteckning

KONTAKT

Vägen är skyltad från Lysvik och från Lövstaholm där man svänger av vid bussgaraget.

Skärmavbild 2014-10-05 kl. 21.24.04

Konstantin Messmer, Bagarmästare

Ransbysätter 182
686 97 Lysvik

Tel: 0565-830 88 (bakarstugan)
Mobil: 0761-05 70 88

info@bjorkaholmsbakarstuga.com

Din mailadress: Ditt meddelande: